3185ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας θα συνεχίσει, για 36η αγωνιστική περίοδο, το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης τραυματισμένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Η Ε.Π.Σ.Μ. συνεργάζεται με τους χειρούργους - ορθοπεδικούς, Βασιλική Τσακίρη (Αγίας Σοφίας 46) και Γεώργιο Τσαρδακλή (Ναυαρίνου 17 και Εδέσσης, Σταυρούπολη) και το φυσικοθεραπευτή, Χρυσόστομο Κερμενίδη (Τσιμισκή 31), προκειμένου να εξετάζονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που τραυματίζονται σε αγώνες και στη συνέχεια, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών, και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παραπέμπονται σε ιατρικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ή οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δύνανται είτε να αποστέλλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις διευθύνσεις info@epsm.gr kitsou@epsm.gr ή μήνυμα στο inbox του fb της Ε.Π.Σ.Μ. https://www.facebook.com/enosipodosfairikonsomateionmakedonias/inbox) ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Μ. (τηλ. 2310284285, εσωτ. 0) αίτημα περί εξέτασής τους από τον ορθοπεδικό που επιθυμούν, αναφέροντας οπωσδήποτε το σωματείο και το ονοματεπώνυμο του ποδοσφαιριστή είτε να προσέρχονται στα γραφεία της Ένωσης (ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ), προκειμένου να λάβουν παραπεμπτικό σημείωμα για να εξεταστούν. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την/τον γιατρό, θα προσκομίζουν κατά την επίσκεψή τους στο ιατρείο της απαραίτητα το σημείωμα της Ε.Π.Σ.Μ. και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΠΡΟΥ (όχι πορτοκαλί).

Επίσης, η Ε.Π.Σ.Μ. συνεργάζεται με το Πρότυπο Διαγνωστικό Κέντρο «Πλάτων», στο οποίο θα υποβάλλονται δωρεάν σε ιατρικές εξετάσεις ποδοσφαιριστές, ΜΟΝΟΝ κατόπιν διάγνωσης και παραπομπής από τους ορθοπεδικούς.


ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

Για 38η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, η Ε.Π.Σ.Μ. θα συνεργαστεί με τον Τομέα Ιατρικής και Άθλησης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να εξετάζονται για την έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Αθλητιατρικής του Α.Π.Θ. (οδός Χαριλάου Θέρμης, γυάλινο κτήριο, 2ος όροφος), κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες από 10.00 μέχρι 13.00 και 16.00 μέχρι 19.30.

Οι ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να εξεταστούν για την έκδοση της «Κάρτας Υγείας Αθλητή» θα προσέρχονται πρώτα στη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Μ., θα κανονίζουν ραντεβού καταβάλλοντας το ποσό των 15,00 €.

Οι ποδοσφαιριστές απαραίτητα θα προσέρχονται στο ιατρείο του Α.Π.Θ., τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού τους. Θα παραδίδουν στους γιατρούς την «Κάρτα Υγείας Αθλητή» ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ορθά συμπληρωμένα, φωτογραφία κολλημένη (όχι συρραπτικό) και η σφραγίδα του ιατρού με τα πλήρη στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, ΑΜΚΑ κλπ.) θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ευκρινής.

Τονίζεται στους ποδοσφαιριστές ότι υποχρεούνται να προσκομίζουν στον διαιτητή την Κάρτα Υγείας Αθλητή μαζί με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΠΡΟΥ (όχι πορτοκαλί). Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες ποδοσφαίρου, στις προπονήσεις του σωματείου τους, αλλά και σε καμία άλλη αθλητική δραστηριότητα.

Η «Κάρτα Υγείας Αθλητή» αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή, βρίσκεται μόνον στην κατοχή του και ισχύει για ένα (1) ημερολογιακό έτος από τη θεώρησή της.

Υπενθυμίζεται στους ποδοσφαιριστές ότι δύνανται να θεωρήσουν την Κάρτα Υγείας Αθλητή και σε δημόσια νοσοκομεία, σε γιατρούς καρδιολόγους ή σε γιατρούς που έχουν πιστοποίηση από το Ε.Κ.Α.Ε. (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΩΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δωρεάν όσα σωματεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περσινή περίοδο

Δεκτή η συμμετοχή νέων σωματείων με το ποσό των 150,00 €


Και την αγων. περ. 2021/2022 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αρωγής τραυματισμένων ποδοσφαιριστών, όπου η Ένωση από το ειδικό ταμείο που δημιουργήθηκε καλύπτει μέρος των εξόδων για χειρουργικές επεμβάσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι τραυματίζονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και ο τραυματισμός τους έχει αναγραφεί οπωσδήποτε στο Φύλλο Αγώνα.

Το πρόγραμμα καλύπτει τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ανδρικά πρωταθλήματα.

Τα σωματεία που συμμετείχαν την περσινή αγωνιστική περίοδο 2020/2021 στο πρόγραμμα, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ, θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, 2021/2022.

Τα σωματεία που δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2020/2021 για οποιοδήποτε λόγο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην περ. 2021/2022, μπορούν να καταθέσουν το ποσό των 150,00 € στο ταμείο της Ένωσης και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν δεν κατατεθεί το συγκεκριμένο ποσό από τα σωματεία, πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων, δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να τύχουν τις ευεργετικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τους ποδοσφαιριστές τους, εάν χρειαστεί να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.