308ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το 51o Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» της ΕΠΣ Μακεδονίας βρίσκεται στο επίκεντρο και με τους αγώνες κυπέλλου ξεκινά η νέα χρονιά.

Στο κύπελλο συνεχίζουν οι «16» καλύτερες ομάδες του θεσμού, οι οποίες προέρχονται από όλες τις κατηγορίες των Πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Πιο αναλυτικά από την Α1 κατηγορία υπάρχουν 6 εκπρόσωποι (Ιωνικός, Δόξα Πενταλόφου, Παύλος Μελάς, Αχιλλέας Τριανδρίας, Μαραθώνας).

Από την Α’ κατηγορία υπάρχει εκπροσώπηση από την ΑΕ Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τον Ορφέα Σουρωτής.

Την ύψιστη διάκριση διεκδικούν 5 ομάδες από Β’ κατηγορία (Δάφνη Ακροποτάμου, ΑΜΣ Νικόπολη, Οδυσσέας Κορδελιού, Ποντιακός Πολυδενδρίου, Ολυμπιακός Θ.) και η Κ 16 του ΠΑΟΚ, ενώ τη μεγάλη έκπληξη φιλοδοξεί να κάνει ο μοναδικός εκπρόσωπος της Γ’ κατηγορίας, Φοίνικας Τούμπας.

Υπάρχει και μια εκκρεμότητα, καθώς ο νικητής του ζευγαριού Εθνικός Πυλαίας-Αναγέννηση Επανομής εξασφαλίζει την απ’ ευθείας πρόκριση στους «8» του θεσμού (Δείτε εδώ σε ζωντανή μετάδοση τον αγώνα).

Αξίζει να σημειωθεί από τις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση μόνο τρείς έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Οδυσσέας Κορδελιού δύο φορές και από μια φόρα (Παύλος Μέλας, Αχιλλέας Τριανδρίας). Σε περίπτωση πρόκρισης τη λίστα θα συμπληρώσει και ο Εθνικός Πυλαίας ο οποίος ήταν τροπαιούχος την αγωνιστική περίοδο 1976 - 1977.