1318ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μικτή ομάδα Κ 17 της ΕΠΣ Μακεδονίας κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ 17, που διοργανώνει η ΕΠΟ, κερδίζοντας στον τελικό την αξιόμαχη ομάδα της ΕΠΣ Κορινθίας με σκορ 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Μωϋσίδης και Βλαχοδήμος, στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού.

Οι παίκτες της ΕΠΣ Μακεδονίας συνέχισαν την παράδοση των προκατόχων τους και πρόσθεσαν ακόμη ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη της Ένωσης.

Η μικτή ομάδα Κ 17 της ΕΠΣ Μακεδονίας έδωσε 11 αγώνες και κατέγραψε στο ενεργητικό της 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Πρώτος σκόρερ της Κ 17 αναδείχτηκε ο Ηλίας Μωϋσίδης που σημείωσε 12 γκολ και τον ακολούθησαν οι Κωνταντίνος Βρύζας με 9 γκολ, Ζήσης Βλαχοδήμος με 4 γκολ, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Αθανάσιος Καλπακίδης και Ελευθέριος Γρηγοριάδης και ένα γκολ ήταν αυτογκόλ. Συνολικά η ομάδα σημείωσε 28 γκολ και δέχτηκε 8 γκολ.

Στους αγώνες και τις δραστηριότητες της μετείχαν οι ποδοσφαιριστές: Αγριδιώτης Θεόδωρος (ΑΣ Ηρακλής 2015), Αδαμίδης Γεώργιος (Μπέμπηδες 2000), Αποστολίδης Νικόλαος (Δράση Αρδαμερίου), Βλαχοδήμος Ζήσης (Μπέμπηδες 2000), Βουτυρής Νικόλαος (Θερμαϊκός Θέρμης), Βρύζας Κωνσταντίνος (ΠΑΟΚ), Γρηγοριάδης Ελευθέριος (Μακεδονικός), Καλπακίδης Αθανάσιος (Παναθηναϊκός Θεσσαλονίκης), Καραμπατάκης Τριαντάφυλλος (ΑΣ Νεάπολης), Κοασσίδης Θεόδωρος (ΑΟ Καρδίας), Κούδας Αθανάσιος (Αρης), Λαδάς Δημήτριος (Καμπανιακός), Λυσσούδης Ηλίας Παναγιώτης (Εθνικός Πυλαίας), Μαρνέρης Ιωάννης (Ακαδ. Ποδ. Αινείας), Μαρούδας Στέργιος Γεράσιμος (Θερμαϊκός Θέρμης), Ματθαίου Τιμόθεος (Αγιος Νικόλαος), Μπάκας Γεώργιος (ΠΑΟΚ), Μπάσδας Δημήτριος (Παναθηναϊκός Θεσσαλονίκης), Μπάτος Ιωάννης (Διάπλαση), Μόρθανος Αντώνιος (ΑΣ Ηρακλής 2015), Μωυσίδης Ηλίας (Παναθηναϊκός), Νίκογλου Αλέξανδρος (ΠΑΟ Διοικητηρίου), Παπαδάκης Κωνσταντίνος (ΑΣ Νεάπολης), Πότσης Δημήτριος (ΑΟ Σούτερς), Ριζόπουλος Χρήστος (Παύλος Μελάς), Σαββίδης Γεώργιος (Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης), Σαββίδης Kωνσταντίνος (ΑΣ Ουράνιοι), Σαμακόβλης Ευστράτιος (Ατρόμητος Τριαδίου), Σαπάνης Γεώργιος (ΠΑΟΚ), Σκούπρας Χρήστος (Ποσειδώνας Καλαμαριάς), Σταματιάδης Σοφοκλής Παναγιώτης (Λύκοι Δημ. Παύλου Μελά), Συμεωνίδης Λεωνίδας (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ), Τάπαλης Θεμιστοκλής (Ακαδημία Ποδ. ΠΡΟ), Ταχτατζόγλου Παναγιώτης (ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου), Tοπουζίδης Γεώργιος (Μακεδονικός), Τσίτσκας Παναγιώτης (ΠΑΟΚ) και Χατσίδης Δημήτριος (ΠΑΟΚ).

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο κατάφεραν να ξεπεράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που συνάντησαν, ύστερα από ένα σημαντικό χρόνο αδράνειας, καθώς είχαν ανασταλεί οι αγώνες, λόγω των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της πανδημίας covid – 19 και της υποχρεωτικής απουσίας τους από αγώνες ή προπονήσεις, λόγω νόσησης.

Οι παίκτες αντεπεξήλθαν στις δραστηριότητες και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη του στόχου.

Σ’ όλους τους αγώνες διακρίθηκαν για το πάθος τους, την αγωνιστική τους πειθαρχία και ανέδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους. Απέσπασαν δικαίως το χειροκρότημα όλων όσοι τους παρακολούθησαν, αναγνωρίστηκαν από τους αντιπάλους τους, ενώ έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου. Από τους ίδιους εξαρτάται η μετέπειτα σταδιοδρομία τους στο ποδόσφαιρο, καθώς έχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουν, αρκεί να τους δείξουν την απαιτούμενη προσοχή και υποστήριξη οι ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και οι εκλέκτορες των Εθνικών ομάδων.

Τεράστια συμβολή στη φετινή επιτυχία είχαν και οι Ενωσιακοί προπονητές, Στέφανος Κρεμέζης και Γιώργος Καραδήμος που προετοίμασαν την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και εμφύσησαν στα νέα παιδιά το ειδικό βάρος της αποστολής τους και πώς είχαν την υποχρέωση να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών της ΕΠΣ Μακεδονίας και άξιοι συνεχιστές της λαμπρής ιστορίας της Ένωσης στο θεσμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Οι προπονητές της Ένωσης, που ανήκουν στη νέα γενιά των προπονητών, χρησιμοποίησαν με επιτυχία όλα τα σύγχρονα μέσα προπονητικής, έδωσαν ειδικό βάρος στη ψυχολογική υποστήριξη των νεαρών ποδοσφαιριστών και ανέλυαν με προβολή video, πριν από κάθε αναμέτρηση, τα χαρακτηριστικά των αντίπαλων ομάδων.

Ηταν ακριβοδίκαιοι στις επιλογές τους οι οποίες έγιναν με γνώμονα της τεράστιας ευθύνης που ανέλαβαν, λόγω του ιστορικού παρελθόντος της ΕΠΣ Μακεδονίας στο θεσμό αυτό και των συνεχών επιτυχιών τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα έπρεπε να ανταποκριθούν με επιτυχία στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μικτών ομάδων των Ενώσεων οι οποίες σ’ όλη την επικράτεια έχουν βελτιώσει σημαντικά το αγωνιστικό τους επίπεδο με την ανάδειξη πολύ καλών ποδοσφαιριστών.

Οι επιλογές τους, επίσης, ήταν σύμφωνες με το αγωνιστικό πρόσωπο που είχαν επιδείξει οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σ’ όλες τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς παρακολουθούνταν διαρκώς, τόσο με την μικτή, όσο και με τις ομάδες τους και είχαν επιλεγεί, ύστερα από σχολαστική δοκιμασία, ανάμεσα σε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές της ηλικίας τους.

Σημαντική ήταν και η υποστήριξη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Τεχνικής Επιτροπής που βρισκόταν δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που συναντούσαν και της ιατρού της ομάδας κ. Βασιλικής Τσακίρη.

Μετά τη σημαντική επιτυχία τους εξασφάλισαν ολιγοήμερες διακοπές, κατόπιν εξαγγελίας του Προέδρου της Ένωσης, Σάββα Δημητριάδη εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, και οι ευχές όλων τους συνοδεύουν, προκειμένου να έχουν σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις στην μετέπειτα ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία.