721ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας στη συνεδρίασή του της 18.10.2022 (67η), τροποποιήθηκε το άρθρο 7 της προκήρυξης του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» περιόδου 2022 – 2023, η οποία είχε εγκριθεί στην από 19.7.2022 συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μ., ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για την ομάδα η οποία παραιτείται και δεν κατέρχεται ν’ αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου ή αποχωρεί από τη διοργάνωση, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και ειδικότερα, προβλέπονται κυρώσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι) τιμωρείται με απώλεια του αγώνα ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες του Κυπέλλου και επιπλέον, στην ομάδα αυτή επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα που συμμετέχει και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος.

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου τιμωρείται σύμφωνα μ’ όσα ισχύουν στο άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ α’ του Κ.Α.Π.

β) Ομάδα που δεν συμμετέχει στον ημιτελικό και τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, της επιβάλλεται η ποινή της απώλειας του αγώνα ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και επιπλέον, στην ομάδα αυτή επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα που συμμετέχει και αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος.

γ) Ομάδα που, λόγω επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, της επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, σε συνδυασμό με το άρθρο 21 παρ. 3 ΙΙ γ του Κ.Α.Π.