506ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα ο οποίος επιθεώρησε την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σ’ όλη τη χώρα. Τον Υπουργό και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Παναγιώτης Γιουρούκαλης.

Εκτός από το έργο που ολοκληρώθηκε ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την επέκταση του χώρου για την κατασκευή ενός επιπλέον γηπέδου και τη δημιουργία μουσείου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Θεσσαλονίκης, όπως και για τη χρηματοδότησή αυτού, υποδεικνύοντας στον Πρόεδρο των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης να γίνει άμεσα. Επίσης, ανακοίνωσε την ανανέωση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βρούτσης για το έργο που αποπερατώθηκε δήλωσε: «Δεσμευτήκαμε να κάνουμε μία μεγάλη αλλαγή στα γήπεδα των ΕΠΣ σ’ όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε στη Μίκρα όπου διαπιστώνουμε ότι σε λίγους μήνες ολοκληρώθηκε το έργο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών για ενεργειακή αναβάθμιση των γηπέδων των ΕΠΣ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Αυτό το έργο έχει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι ΕΠΣ θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτοδυναμία. Ήταν δέσμευση και έγινε πράξη. Έχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα κατά 150%. Είναι μία γενναία χρηματοδότηση και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο, καθώς βελτιώνονται οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΑΚ και το Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, τόνισε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε ένα έργο που θα έχει πραγματικά οφέλη για την Ένωσή μας. Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και η ενεργειακή αυτονομία του Αθλητικού μας Κέντρου είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό και έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που ακούει τους προβληματισμούς και τα προβλήματά μας. Τα απλά έργα είναι και τα πιο σημαντικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εξίσου πολύ καλή συνεργασία έχουμε και με τη διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις προς όφελος των ερασιτεχνικών σωματείων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, ανέφερε: «Η εξοικονόμηση πόρων για όλα τα αθλητικά κέντρα και η αύξηση της χρηματοδότησής μας είναι πολύ σημαντική. Ο Υπουργός είναι τεχνοκράτης και το απέδειξε και στις προηγούμενες θητείες του σ’ άλλα υπουργεία».